Què és el Compact Click?

COMPACT CLICK és un concurs que organitza la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna, juntament amb el grup de Compact. Compact Response Group és un grup independent de serveis amb unitats que abracen tota la cadena de valor del màrqueting, les relacions amb els públics d’interès i la innovació.

COMPACT CLICK és un curs de temàtica lliure destinat a menors de 30 anys, que s’organitza anualment amb la col·laboració de la Facultat de Comunicació Blanquerna i la revista IPMARK. Ja se n’ha organitzat 4 edicions amb un resultat satisfactori. El guanyador és premiat amb la difusió de la seva obra, un exclusiu llistat de destinataris –mitjançant un enviament personalitzat de 299 copies fotogràfiques, numerades i signades per l’autor –i una càmera Nikon D3200.

Image

El darrer any, la guanyadora del premi va ser la Blanca Viñas, amb l’obra “Dejarse llevar”, treball seleccionat entre 500 fotografies. Alhora, l’estudiant de tercer de Periodisme, Guillem Trius va rebre una menció especial per la seva obra titulada “Abaraka”.

Image

     Blanca Viñas Alcoz, “Dejarse llevar”

“La ausencia de orientación,

la confusión de no saber qué hacer

ni a quién seguir. Una mezcla entre desorientación y escapismo. ¿Se puede escapar sin saber dónde ir? Dejarse llevar.”

Image

 Guillem Trius Soler, “Abaraka”

El lliurament demis de fotografia COMPACT CLICK 2012 va tenir lloc el 12 de desembre de 2012 a L’Auditori de la Facultat. La conferència va anar a càrrec de l’Enric Sauté, dissenyador gràfic català, qui va destacar  el valor de la fotografia en el disseny gràfic. També va intervenir el degà, Dr. Josep Carbonell, el fundador de COMPACT, Ildefons García Serena, i el director a Barcelona de la revista IPMARK, Manuel Vila del Olmo.

Blanca Viñas, guanyadora del concurs de COMPACT Click de 2012 a qui hem entrevistat, és una jove emprenedora i amant de la fotografia. Amb vint-i-cinc anys compta amb un currículum vitae molt complert: graduada en Enginyeria de l’Edificació (UPC), titulada en gràfica publicitària (escola Massana de Barcelona), i actualment cursa quart de Periodisme a la Blanquerna.

Image

Entre d’altres moltes coses, ha realitzat cursos de projectes fotogràfics, tècniques alternatives de fotografia, laboratori fotogràfic, serigrafia i llibre d’artista al centre cívic Pati Llimona. Les seves fotografies es caracteritzen per un treball acurat amb combinació de colors i imatges juxtaposades i invertides, amb diverses formes, també combinant paisatges amb estampats i línies rectes. També hi trobem molts efectes que ens duen a un món de somnis i imaginacions. Treballant principalment amb càmeres analògiques, les seves fotos són un resultat de varis experiments, entre d’altres coses, utilitzant vins, vinagre i cervesa. Els efectes de les seves captures conflueixen l’arquitectura i la fotografia analògica amb la utilització de manipulacions de la emulsió sensible de cel·luloide, l’ús de filtres i mascares, las superposicions i el recurs de les múltiples exposicions.

ANA FERRER

Advertisements

One thought on “Què és el Compact Click?

  1. Pingback: “La fotografia és una evasió” | A través de l'objectiu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s